vrijdag 26 juni 2009

Dag 26 Van La Chausse-sur-Marne naar Vitry-le-François (26 km)


De vos ligt bewegingloos dwars over het karrenspoor. Op grote afstand lijkt hij wel dood. We naderen tot op 30 meter. Dan staat hij op en dribbelt rustig het naastliggende korenveld in en verdwijnt. We zijn nog maar net onderweg.
Eerst om half zeven inkopen gedaan bij de bakker. Voor het ontbijt twee appelflappen gekocht. Ja dames, de broers hebben hun fruit weer gehad voor vandaag!
Direct buiten Chaussee begint het landschap te golven. Een kilometers lange landweg voert ons tussen uitgestrekte goudgolvende graanvelden. Afgewisseld door met klaprozen bezaaide tarwevelden en velden met ontluikende zonnebloemen. De bermen zijn versierd met blauwe korenbloemen en knalrode klaprozen. Prachtig!

In Vitry vinden we gastvrij onderdak bij de 'Congrégation des Soeurs de la Jésus Miséricordieux' (www.faustine-message.com). Het verblijf is te vergelijken met het Dominicanenklooster in Huissen. Een royaal gebouw met 8 gastenkamers voor pelgrims. De ligging is prettig in het centrum van Vitry.
Vandaag was het drukkend warm. Wel bewolkt. Nu onweert en regent het behoorlijk. Morgen een lange etappe: ruim 30 km. We zullen zien of we die wat in kunnen korten.
We hebben nog geen webcafé gezien. Dus voor de foto's nog even geduld.
Totaal na 24 etappes: 582 km

1 opmerking:

Gerdine zei

Ad en Han het klinkt weer geweldig ben stilletjes jaloers op jullie.
Lees weer met plezier je stukjes.
Nou veel genoegen en goed "vaart"