dinsdag 30 juni 2009

Dag 30 Van La Villeneuve-au-Chêne naar Bar-sur-Seine (23 km)


Gistermiddag. Ze zitten vermoeid aan tafel. Onze gastheer onthaalt hen ook op een fris koud glas cider. Het Belgische echtpaar (Charles & Bie). Hij gaat drie maanden op pad, zij twee weken. Tot Vezelay. Ze hebben dezelfde route als wij gelopen. Aan de sporen in de modder zagen ze dat er iemand hen voorgegaan is. Wij dus. Het zijn de eerste medepelgrims die we treffen.

Vandaag ontmoeten wij hen nog diverse keren op de route. Het is weer een mooie route. Door golvende velden en af en toe wat bos. Ook hier en daar een weiland. De koeien komen nieuwsgierig even kijken als ik er stop. Op de akkers groeit hier ook maïs. Een graanveld is al half gemaaid.
Onderweg bereiken we de Seine. Bij het ruisende water van een stuw vinden we een mooie schaduwplek. We zijn inmiddels in Bourguignons. We lunchen en luieren er even. Het is mooi. Nu zitten we op onze hotelkamer. Straks het stadje wat bekijken en inkopen doen. We ontmoeten onze Belgische vrienden weer. Ze hebben geen onderdak. Dus slapen ze bij ons op de kamer. Op de volgende routes is nog minder dan weinig te koop. We zien wel.
Totaal na 28 etappes: 678 km

Geen opmerkingen: