zaterdag 27 juni 2009

Dag 27 Van Vitry-le-François naar la Pierre (21 km)


Hij ligt in de 'middle of nowhere'. Helemaal alleen. Royaal omringd door een forse bomenrij. Kilometers weg van andere bebouwing. Onze prachtige gîte. Hier verblijven we vannacht. Gelukkig wel voor vanavond een (koude) maaltijd kunnen regelen. Normaal moet je alles zelf meebrengen. Dat is lastig en zwaar. Bovendien zijn er weinig winkeltjes op de route. Dus, vandaag ook niet op café. Een kleinigheidje hou je altijd!
Op enkele kilometers ligt het reservoir van de Marne. Het grootste kunstmatige bekken van Europa. Het moet de waterstand van de Marne en de Seine reguleren, overstromingen voorkomen, en Parijs voorzien van water in tijden van droogte.
We trekken nu door een gebied met weinig voorzieningen. Dat blijft de komende etappes ook zo.
Vannacht was er hevig onweer en veel regen in Vitry. Toch zijn de paden vandaag goed begaanbaar. Alleen de laatste kilometer veel modder.
Van de 'Zusters van Barmhartigheid', ons logeeradres in Vitry, hebben we niets meer gehoord of gezien. Alleen gisteren bij de ontvangst. Vandaag konden we de route behoorlijk inkorten. Ook al omdat we 4 kilometer voor Outines logeren. Ons oorspronkelijke doel van vandaag. De beschreven etappe is ruim 33 km. Morgen een betrekkelijk korte etappe, 18 km.
De eerste dagen zitten er nu op. We komen steeds beter in ons ritme. Langzaam raakt ons hoofd leger. Dat voelt heel goed.
Totaal na 25 etappes: 603 km

2 opmerkingen:

Arno en Rikje zei

Hoi Ad en Han,

Wat is het weer leuk om jullie verslag te lezen. Dit jaar geen vakantie voor ons, maar jullie verhalen laten ons meegenieten van dat heerlijk Frankrijk.

Veel plezier,

Rikje

ben zei

dag Ad en Han, vandaag heb ik in Huissen gespeeld. Ik miste jouw gezang, maar ik hoorde van je vrouw, dat je op reis bent naar S. In moeilijke wandelperioden is het goed een lied aan te heffen, maar dat behoeven in dit geval niet altijd geestelijke liederen te zijn . Je hebt er vast nog wel het een en ander in je hoofd zitten Veel wandelgenot. Ben