zondag 28 juni 2009

Dag 28 Van La Pierre naar Brienne-le-Château (31 km)


Op advies van onze pensionhoudster passen we onze route aan. We gaan rechtstreeks naar Brienne. Een route van 31 kilometer in plaats van 65 km. Daarmee sparen we maar liefst twee dagen en twee overnachtingen uit. We hebben er dus goed de vaart in.
We vertrekken vandaag wat laat; pas om half negen i.v.m. het ontbijt. De route voert ons vandaag over kilometers landweg. Daarna vooral via stille D-wegen door slaperige dorpjes. In deze streek staan veel hele mooie 'vakwerkhuizen'. Ook vakwerk kerken. Bij twee ervan pauzeren we in de verkwikkende schaduw van een afdak. En de vredige rust van het kerkhof, dat bijna tot in de kerk reikt.
Al aan het begin van de route passeren we de grens van het Departement Aube. Daarmee laten we het Dept. Marne achter ons. In de loop van de dag wordt het goed warm; 27 gr. in de schaduw. Dorstig weer. Bij aankomst in Brienne is de rugzak minstens 3 kg
lichter. Daarvan wel 2,5 liter water die we onderweg opgedronken hebben.
Bij aankomst in Brienne blijken alle hotels gesloten. Er is ook geen camping. Een vriendelijke dame van de Tourist Information redt ons. Ze biedt een verblijf aan in het pelgrimsonderkomen van de gemeente. Eenvoudig maar schoon.
Het welverdiende biertje gaat erin als 'Gods woord in een ouderling'. Morgen weer vroeg op pad.
Totaal na 26 etappes: 634 km

1 opmerking:

Unknown zei

Heren!/Lieve Pap, Wat een mooie verhalen toch weer. Het ziet er naar uit dat jullie rustig voort stappen en vele nonnen blij maken met jullie aanwezigheid in verschillende pelgrims rustplaatsen. Ben erg nieuwsgierig naar de foto's, we wachten rustig af! Stap gestaag voort. Geniet!

Veel liefs.

Ps. Fruitella is ook goed voor je dagelijkse behoeften aan fruit, fris, zoet en in handig meeneem formaat ;)