zondag 14 september 2008

Dag 15 Van Olloy-sur-Viroin naar Rocroi (27 km)


We zijn in Frankrijk! Vlak voor de grens passeren we een Santiago schild: nog 2.543 km.
Vanmorgen was de mist snel opgetrokken. Op open plekken dampte het bos als een Zeeuws trekpaard. Hier en daar kleuren de varens al bruin. We zien sporen van dieren. Af en toe schiet een eekhoorn over een pad. Zo lopen we ruim vijf (van de zeven) uur door het bos, uiteraard ook modderig.
In ons hotel (acht kamers) met restaurant waren we gisteren de enige gasten. Een ouder echtpaar verzorgde ons. Hij met een hele vriendelijke gemoedelijke uitstraling, zij klein, krom, met een vage glimlach op haar gezicht. Met de geur van de open haard: de sfeer lijkt wel iets op De Hoeve (Huissen) maar dan anders.
Bij aankomst bij ons Chambre d'Hôte in het vestingstadje Rocroi worden we ontvoerd naar een camping, kilometers voorbij Rocroi. Gelukkig is er ook een restaurant. Een pelgrim weet zich te redden...
Totaal gelopen na dag 15: 346 kilometer.

1 opmerking:

Jenneke zei

Ha pap,

Heb de weblog ook doorgegeven aan Olga en Nettie en Geert. Zij vinden het ook leuk om jullie te volgen! Vandaag mijn laatste dagje van de vakantie. Morgen weer werken. Ga dus lekker genieten met onze lieve Fleur.

Dikke kus van Jen