donderdag 18 september 2008

Dag 19 Van Château-Porcien naar Brienne-sur-Aisne (22 km)


Het schriftje van ons gemeentelijk logeeradres staat vol berichten van pelgrims. Nog bijna dagelijks passeren die hier. Leuk idee dat je met meer op 't zelfde pad bent.
De route voert ons de hele dag langs het Canal des Ardennes. Het (vrij vaak) smalle pad is begroeid met heuphoog gras en brandnetels. Overhangende struiken belemmeren ook vaak de doorgang. Aan het eind van de dag rusten we even uit op een bruggetje. Er sluiten alleen landwegen op aan. Een vriendelijk echtpaar in een 4-wheel-drive stopt. We krijgen 't dringende advies om voor de laatste paar kilometers een andere route te kiezen. Een elektriciteitsmaatschappij is aan het hakken en graven geweest. Er is geen doorkomen aan. Zo heb je ook vaak geluk.
Als we vanmorgen vertrekken is het koud, plm. 8 graden, jas en trui aan dus. Maar een laag, wat hard zonnetje tovert de route in mooi licht. En ruisende schietwilgen zorgen voor de muziek. Morgen bereiken we Reims.
Totaal gelopen na dag 19: 435 kilometer.

1 opmerking:

Unknown zei

Hallo Ad (en Han) leuk om te lezen. Ik had er nog niet eerder tijd voor gehad maar ben jaloers op zo'n mooie trip. Je komt vast opgeladen en vol energie weer op de cantorij. Heb het goed met elkaar! Tot ziens.
Herman