maandag 22 september 2008

Dag 23 Verzy - Condé-sur-Marne (23 km)


Het is 's nachts oorverdovend stil. Dat geldt voor veel dorpen waar we logeren. Ook vannacht weer.
Gistermiddag was er gelukkig nog een winkel open in Verzy, met een kleine diepvries. Ons menu bestond uit elk een halve pizza, broodje cheeseburger en twee bekertjes bramenyoghurt. Daarbij een fles Rhônewijn. Eenvoudig maar smaakvol.
De route van vandaag bestaat uit drie delen: bos, champagnevelden en het Marnekanaal. Redelijk afwisselend dus, maar 't laatste stuk toch wat saai. We gaan tussen de druivenvelden door. De voorman drukt ons een complete tros champagnedruiven in de hand en wenst ons 'bon courage'. We vervolgen onze weg met een iets veerkrachtiger tred.
We passeren de ingang van een heus kanaal in een tunnel, wel ruim 2 km lang. En we liggen lekker op onze rug in de zon. Het grootste genot van een pelgrim volgens Han.
Totaal gelopen na dag 23: 509 kilometer.

1 opmerking:

Arno en Rikje zei

Mannen,

jullie schrijven aanstekelijk. Je zou er bijna zelfs een gezworen autofiel mee aan het wandelen krijgen. Met nadruk op bijna natuurlijk, je kan te ver gaan!
Jammer voor ons dat de tocht bijna voor de eerste etappe ten einde is. Moeten we weer een andere avondbezigheid bedenken. Veel respect voor jullie uthoudingsvermogen.

Arno