vrijdag 12 september 2008

Dag 13 Van Hastière naar Gimnée (29 km)


Inmiddels raken we het besef van de dagen kwijt. Het is dat mijn horloge de dag aangeeft. In Hastière in een echt pelgrimsonderkomen geslapen, de pastorie, die voor pelgrims bedden beschikbaar heeft. Een groot statig huis, met nog ouderwetse draaiknoppen, naast de mooie romaans-gotische kerk van Hastière.
De etappe van vandaag was lang, nat en soms zeer gevaarlijk. Op sommige stukken een strook zo breed als een dakgoot, 2m hoog, andere met klimtouwen om te stijgen en te dalen! Zelfs Han had nog nooit zoiets meegemaakt. 't Pad had dan ook niets van doen met een pelgrimspad naar Santiago.
Gelukkig was het laatste stuk van de etappe veel normaler. Helaas liep ik toen al met een dikke plek op mijn knie. Zien hoe het verder gaat. Vannacht slapen we voor 't eerst in een echte gîte, een heel huis voor ons zelf. Alleen geen bar of restaurant in het dorp, dus kilometers met boodschappen sjouwen en vanavond dus brood. Een pelgrim moet dus ook wel eens afzien.
Totaal gelopen na dag 13: 297 kilometer.

3 opmerkingen:

Gerdine zei

zo Ad gaat het echte trekken beginnen,in het buitenland zijn de paadjes niet zo gladjes als in de Benelux, hoop dat je knie snel hersteld geef hem anders een dagje rust, als het een (steriele)ontsteking is door overbelasting helpt 4x daags een paracetamol goed maar dan moet je ook wel rust nemen.

Joke zei

Ha kanjers,
wat zijn jullie al een eind op weg zeg! Ad bedankt voor je mooie verhalen. Je kunt wel een boek gaan schrijven! Prachtig dat je schrijft te lopen om het leven te vieren! Kippevel!
Verder valt het wel op dat jullie veel vrouwelijke fans hebbn onderweg. Vergeet je je fans uit Huissen niet? Lekker genieten en wees wijs met je knie!!!
Groeten van Joke

jannyruud zei

hoi stappers,
We genieten van jullie verhalen, het schrijven zit in de familie. Pas op voor overbelasting, neem op tijd jullie rust, misschien een dagje winkelen. Veel loopplezier en tot de volgende mail.