maandag 5 oktober 2009

Dag 121 Finisterre

Als herboren mensen laten we Kaap Finisterre achter ons. En keren terug naar het gewone leven. Met de wind en de regen in onze rug kijken we vol verwachting vooruit.
Rond de middag zijn we in Finisterre aangekomen. Met de bus. Na een rit van drie uur. De laatste stop voor Finisterre stapt Julia in. Zij is met de bus uit Muxia gekomen. Het pad is te gevaarlijk om te voet af te leggen. We zoeken een pension. En na de lunch op stap. Nog drie kilometer. Worstelen tegen weer en wind.
En dan zien we het: Kaap Finisterre. Of beter: Faro de Finisterre. De vuurtoren. Aan de 'Costa da Morte'. Het eind van de wereld. Met het laatste caminopaaltje: 0.00 km. Er staat een spreuk: 'May peace prevail on earth'. Mooi. Kaap Finisterre: indrukwekkend, guur en verlaten. Hier sluiten we de camino echt helemaal af.
We kijken er een tijdje rond. Komen Rudi en Margit weer tegen. Maken foto's. Op de terugweg stopt een auto. Rogier springt er uit. Komt met open armen op ons af en omhelst ons. Rogier hebben we samen met Chris diverse keren onderweg ontmoet en gesproken. Nu zijn hun vrouwen gekomen en reizen ze nog even rond. Leuk. Zo gaat dat op de camino. Morgen weer terug naar Santiago. Woensdag naar Coruña. En donderdag....

Geen opmerkingen: