zondag 5 juli 2009

Dag 35 Auxerre (0 km)

Vandaag een rustdag! Toevallig op zondag. Eindelijk heb ik een webverbinding. Ben begonnen om bij de eerdere artikelen ook foto's te plaatsen. Dat lukt gedeeltelijk. Krijg ze wel op de site maar niet geredigeerd. Zal Marja vragen. Bovendien: halverwege accu fototoestel leeg. Vanavond volgt de rest. Met o.a. een prachtige foto van Auxerre. Dan ook een verhaaltje van de dag.
Dank voor de reacties op de site en via de mail. Heb die ook pas vandaag kunnen lezen. Leuk. Hartverwarmend.

Iedere zondag wordt mijn kruis gekieteld. De telefoon trilt van opwinding. SMS-je van G. Voelt altijd goed.
Later die morgen. Bij binnenkomst staan ze er al. De een lang en dun. De ander dik en bol. De een met een knokige hand. De ander met een bakje. Ze trekken beiden een zo zielig mogelijk gezicht. Nors. Bedelaars. Bij de zij-ingang van de Cathedral Saint-Etienne.

Wij komen om een stempel te halen in onze pelgrimspas. Er is een mis gaande. Het staartje ervan maken we nog mee. De mis eindigt met de processie door de hoofduitgang. De voorganger blijft er napraten. Ze zijn er als de kippen bij. Aan iedere zijde staat er een. Met bakje en hand.
We slenteren wat door Auxerre. Mooie stad. Zondag, dus rustig. Het aantal km meldt 0. Toch is het heen en weer naar de camping wel 8 km. Vanmiddag nog een keer. Dus zeker stiekem 16 km. Morgen verder. We naderen Vezelay.

1 opmerking:

Ada zei

Vandaag ook voor ons een rustdag. We hebben een ronde gefietst. Het is hier warm met een windje. Nog een week en dan gaan we op vakantie. We hopen dan ook te gaan genieten van de landschappen en de mensen om ons heen.Veel wandelplezier samen ! Groeten van ons, Ada