vrijdag 31 juli 2009

Dag 61 Van St. Alban naar Aumont Aubrac (18 km)

De thermometer geeft 8 graden aan in mijn kleine slaaptent. Buiten is het dus zeker 4 graden kouder. Goed fris dus. We kamperen dan ook op 1000 m. hoogte. De etappe gaat vlot. We zijn later opgestaan. Pas om half negen op pad. Onderweg treffen we voortdurend mede pelgrims. Gezellig. Aangekomen in Aubrac duiken we direct een terrasje op. De hele etappe was nergens koffie te krijgen. Bestellen ook maar gelijk een lekkere sandwich. Het is tenslotte een feestdag. We zitten nauwelijks en er rijdt een prachtige zwarte Mondeo Wagon voorbij: Marja & Diny! Geweldig hen weer te zien.
Ze brengen ook geschenken mee. Van Fleur (onze kleindochter) een mooie tekening. Van mijn schoonmoeder heerlijke koeken en Engelse drop voor onderweg. Foto's van het trouwen van Mark en Edith. Olifantsigaren. Maar ook briefjes en een prachtige kaart. Op de kaart heel mooi verwoord waar we mee bezig zijn: 'Everdien en Joke hebben 4 dagen lopen erop zitten en zijn uitgewandeld, maar jullie gaan door. De Tour beleeft vandaag haar laatste etappe, maar jullie gaan door. Door naar het volgende traject, gedreven door verlangen naar de volgende route, verlangen naar de volgende dag, verlangen naar wat komt; nieuwe omgeving, nieuwe belevenissen. Net als zoveel anderen die vakantie vieren, alleen net even anders. Zo zijn juliie Pelgrims van de tijd die komt, op weg naar Santiago'. Afgesloten met een gelukwens van Everdien en Leo. Prachtig.
Morgen trekken we verder. Marja en Diny zijn in onze Chambre d'Hote. Zal wel wat kosten. Heel luxe voor een pelgrim. En heel gezellig.
Totaal na 55 etappes: 1.353 km

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Han en Ad,
Wat een feest met partner in het tentje!!
Zal zeker erg gezellig zijn en een goede afwisseling in de toch hele lange tijd samen als pelgrim. We volgen jullie elke dag en hebben een goed beeld van de tocht door de duidelijke bewoording van de belevenissen en indrukken van Ad elke dag! Het schrijversbloed zit in de Huson-genen. Han doet dat ook prima op de verre reizen samen met Diny. Wij wensen jullie gezellige dagen met de dames en groet ook hen van ons! Veel succes verder en geniet van het pelgrimsleven!!
Liefs van Jan en Gerdien.