zaterdag 11 juli 2009

Dag 41 Van Lac des Setton naar Athez (25 km)

Eerst horen we hem. We slaan links af. En dan zien we hem. Hij komt ons tegemoet. Op een lange rechte weg. Boven op de heuvel. Eerst 200 m bos, daarna een grote, open, plek en daarna weer bos. De weg stijgt licht (van ons uitgezien). Vals plat.
Eerst is hij een volmaakt silhouette. Hij rijdt tussen de bossen. Achter hem schijnt de zon op het open stuk. Hij steekt scherp af tegen de achtergrond. Hij rijdt op een oude tractor. Langzaam. Heel voorzichtig. Als we naderen zien we hem beter. Klein, snorretje, pet op. Op zijn gezicht een droef melancholische uitdrukking. Als in gedachten verzonken rijdt hij ons voorbij. Zo mooi kan droefheid zijn.
In Athez slapen we in een gîte. Gevestigd in een oude school. Er is daar verder geen enkele voorziening. We doen wat boodschappen (voor de avond en voor morgen) in Anost. Vijf kilometer voor Athez. We besluiten op restaurant te gaan. We komen terecht in een heel echt soort huiskamerrestaurant. Kleine ruimte. Met een kleine bar. En de kleine keuken direct in het restaurant. Met een uiterst vriendelijke waard en zijn vrouw. Om het menu uit te leggen komt hij met een groot heet ovenblik. Daarin met gehakt en kruiden gevulde grote tomaten. Heerlijk. Pelgrimeren is zo best prettig.
Ik schrijf dit in de grote achtertuin (gazon) van de school. Wat een rust, wat een vrede. De kinderen die hier naar school gingen, moeten een goede tijd gehad hebben.
In de gîte zijn we nu met acht personen. Misschien komen er nog wat bij. Het is vakantietijd en onderweg zien we steeds meer mensen met een rugzak. Er zijn dus steeds meer mensen onderweg. Velen alleen op de wandelroutes door de Morvan. We gebruiken de namiddag om onze verdere route te plannen. We vorderen goed.
Totaal na 37 etappes: 912 km

1 opmerking:

Jan Vreeke zei

Hoi Ad en Han,

Mooi dat jullie al weer een stuk op weg zijn. En dat er altijd wat te beleven valt onderweg. Wij gaan morgenavond (zondagavond) vertrekken naar de Dordogne. Met de auto en de tent en stoelen en een aanhanger vol met spullen voor een rustige vakantie op en rond de camping ergens. Er zijn er genoeg in de buurt van Souillac en Sarlat.
Na 14 dagen weer terug. We zullen jullie berichten als het kan volgen. Veel sterkte en succes.
Au revoir
JEannette en JEan.