zondag 26 juli 2009

Dag 56 Van Vorey-sur-Arzon naar Le Puy-en-Velay (24 km)

Le Puy! Onze tweede grote etappeplaats. We zijn er! Heerlijk!
Vanmorgen vroeg vertrokken. Al om half zes opgestaan. Om kwart voor zeven op pad. Esmeralda gaat ook mee. Gistermiddag kwam ze aanlopen. Het is haar laatste etappe voor dit jaar. Het is koud bij vertrek. Jassen en truien weer. Na ruim een uur gaan die weer uit en wordt het snel veel warmer. Het laatste deel boven de 30 gr. Beetje warm dus. De laatste kilometers voor Le Puy heb ik steeds een lied in mijn hoofd; 'Verleih uns Frieden'...
Het duurt lang voor Le Puy zich laat zien. Pas na de allerlaatste beklimming. In een groot dal. Een grote stad met een, van veraf gezien, kleine historische kern. Eigenlijk wat teleurstellend. Pas als we dichtbij zijn zien we de volle schoonheid van de oude stad. We passeren de camping en reserveren gelijk een plaats. Ook voor Frederike en Tijn.
Dan besluiten we toch door te gaan naar de Kathedraal. Met bepakking. De Kathedraal ligt hoog op de heuvel. Via veel traptreden kom je er midden in uit. We zijn er! En sluiten daarmee een belangrijk deel van onze tocht af. We halen een stempel in onze Pelgrimspas. Daarna nemen we afscheid van Esmeralda en spoeden ons naar de camping. Daar zijn Free en Tijn inmiddels aangekomen. Heel gezellig. We staan net en Tijn tovert een koud pilsje tevoorschijn. Geweldig. Free heeft allerlei lekkere (hard gekookt ei), praktische ( emmer, wasmiddel en droogrek) en ontspannende zaken ( De Telegraaf van maar liefst twee dagen) mee. Later vanmiddag gaan we opnieuw nog even samen naar de Kathedraal. Vanavond gezellig op de camping en toch weer vroeg naar bed. Free en Tijn zijn vanmorgen al om half vier opgestaan. Morgenvroeg gaan ze weer door. Wij houden morgen een rustdag.
Totaal na 51 etappes: 1.261 km

1 opmerking:

Ad zei

Ad ziet er geweldig uit, leuk weer zoveel nieuwe foto's De foto met Fre en Tijn met jullie tenten vind ik ook reuze gezellig ben helemaal jaloers. De cathedraal ziet er ook mooi uit zeker als jij ervoor staat.
Succes volg jullie elke avond.
Gerdine