zondag 19 juli 2009

Dag 49 Van Saint-Jean-Saint-Maurice naar Pommiers (20 km)

Het is kort na vertrek. We dalen een dal in. Een beekje klatert. Bomen ruisen. Vogels zingen. Er schiet me een lied in het hoofd. Een oud lied. 'Op bergen en in dalen, ja overal is God'. Mooie wat melancholieke melodie. De tekst zie ik nu wat anders. Meer: 'op bergen en in dalen, overal is het Leven'. En in het Leven herken je de Eeuwige. En dat leven ontmoeten we hier en nu. Zo zijn we onderweg om het leven te vieren.
We naderen het dorpje Bully. Bij binnenkomst horen we al vrolijke kinderstemmen. Verder is het een heel stil dorpje. We pauzeren even bij de kerk. Dan komt er een groepje kinderen aan. Allemaal met een (rol)koffer of weekendtas. Het is opvallend dat ook hier de meisjes veruit de grootste bij zich hebben. Ze worden opgehaald door een grote touringcar. Die brengt ze weer naar huis na een weekje vakantie. Hun jonge begeleiders blijven achter. In afwachting van de volgende groep. Een enthousiaste begeleider spreekt ons aan. Hij biedt ons koffie aan. En ook nog een appel. Ook dat is het Leven.
Als we gaan lunchen gebeurt er iets heel komisch. We zitten net. In een weiland. Als op afspraak komt er een hele kudde koeien vlak tegenover ons staan. Onder veel belangstelling eten we ons brood! Zoveel belangstelling hebben is uniek.
Saint Maurice is zeer de moeite waard om langs te gaan. Mooi gelegen aan het stuwmeer van Villerets. Het is een prachtig gerestaureerd dorpje. Ook Pommiers is bijzonder aardig om even in rond te lopen. In de kerk staat een mooi Jacobsbeeld. Onze route is nu goed aangegeven. Met prachtige blauwe schildjes en daarop in helder geel een Jacobsschelp.
De camping municipal waar we aankomen is eenvoudig maar voldoende. Wij gaan morgen weer verder. Overmorgen start de Vierdaagse. In ieder geval veel succes en plezier voor Mieke, Ria, Joke en Everdien!

Geen opmerkingen: