donderdag 9 juli 2009

Dag 39 Van Vezelay naar Marigny-l'Eglise (28 km)


De weg nodigt ons uit verder te gaan. De volgende belangrijke etappeplaats is Le Puy-en-Velay. Op zo'n 440 km. Al spoedig verbergt Vezelay zich achter heuvels. We laten het achter ons. Bijna direct na vertrek trekken we de Morvan binnen. Een totaal ander landschap. Hogere heuvels liggen als cakejes in het landschap. Veel meer bos. En weilanden. Veel klimmen en dalen (tussen de 200 en 400 meter). Een zware etappe volgens Han. Ik ben het met hem eens.
Onderweg ontmoeten we een sympathiek Duits stel. Ze zijn op weg naar Vezelay. Heel op hun gemak. Gisteren Karlien (45) ontmoet. Een zeer plezierige, onderhoudende vrouw. Ze trekt alleen met auto en tentje over D-wegen door Frankrijk. Is Vlaams en werkt daar ook. Ze is lerares en geeft les in de vakken godsdienst en geschiedenis op een ambachtschool. Heeft daar nog steeds lol in. Al 27 jaar. We raken uitvoerig met elkaar in gesprek. Er is een 'klik' met de broeders. We zullen ons haar nog herinneren. Een bijzondere ontmoeting.
In Marigny landen we in een gîte. Oud en afgeleefd. We slapen op een zaal voor 19 personen. Voorlopig is er alleen een jonge vrouw (Esmeralda). Ze loopt ieder jaar een etappe richting Santiago. We komen aan de praat. Gezellig.
Totaal na 35 etappes: 856 km

Geen opmerkingen: