zaterdag 18 juli 2009

Dag 48 Van Pouilly-sous-Charlieu naar Saint-Jean-Saint-Maurice (33 km)

'Chapeau! Bonne route! Bon courage!' klinkt het opgewekt. We stappen net het café uit. Onze koffiestop. Twee oudere mannen zitten op het kleine terras. Achter een klein glaasje Pernod. Op tafel ook een mooie fles met kristalhelder water. Ze informeren belangstellend naar waar we mee bezig zijn. En laten hun bewondering blijken bij het afscheid. Met iets veerkrachtiger tred vervolgen we onze weg.
We zijn in Roanne. Ongeveer halverwege onze dagetappe. In grote lijnen volgen we nu, tot Le Puy, de beschreven 'Weg van Cluny naar Le-Puy-en-Velay'. Maar gisteren hebben we de route iets aangepast. We gaan direct naar Saint-Jean. In 33 km. Volgens de beschrijving zijn het twee etappes, 45 km.
Vandaag is het een prachtige route. En mooi weer. Net voor drie uur zijn we in ons hotel (sluit van drie tot vijf uur). De Heilige Jacobus is dus met ons. Het hotel is mooi gelegen op het plein bij de kerk.
Volgens onze planning zijn we volgende week zondag in Le Puy! Onze volgende 'grote' pelgrimsstad. Vertrekpunt van de meest gelopen pelgrimsroute, de Via Podiensis (genoemd naar het beginpunt Le Puy. In het Latijn Podium).
Totaal na 44 etappes: 1.099 km

Geen opmerkingen: