maandag 13 juli 2009

Dag 43 Van Larochemillay naar Issy-l'Evêque (26 km)

Een milde regen besprenkelt ons pad. Het is zwaar bewolkt. Het wordt allengs warmer. 's Middags schijnt de zon. Prima weer voor een pelgrim. Het landschap is plotseling veel mooier dan de voorgaande dagen. Ook Esmeralda vergezelt ons. Vandaag voor 't laatst. Morgen kiest ze een andere route.
Vandaag trekken we door het (geografische) hart van Frankrijk. Dat horen we van een heer (70). Hij woont hier al 10 jaar. Bezit diverse huizen. In de winter woont hij in Guadeloupe (Franse overzeese provincie). We treffen hem in een klein dorpscafé. In Luzy. Onze eerste stop. Hij zit aan tafel met een omvangrijke vrouw (65). Goed verzorgd. Zij woont hier ook. Zijn ex? Zijn minnares?
Zij zegt hem dat hij zijn kinderen op moet zoeken. Die zijn hier in de buurt. Daar heeft hij duidelijk geen zin in. Hij: 'Hoe dan?' Zij: 'Je zou kunnen bellen!' De tegenzin straalt van hem af. Hij is juwelier geweest in Amsterdam. Een grote. Tien jaar geleden zijn zaak verkocht. En in Frankrijk gaan wonen. Is zeer bereisd. Bezit een zeewaardig zeiljacht. Maakt veel cruises met cruiseschepen.
De camping waarop we verzeilen is heel aardig. Maar erg verlaten. Er zijn hooguit vijf plaatsen bezet. Armoe troef dus. Dat lijkt ook zo bij de andere campings die we bezochten. Morgen is het nationale Franse feestdag. Wij trekken wel door. Een korte etappe.
Totaal na 39 etappes: 971 km

Geen opmerkingen: