donderdag 30 juli 2009

Dag 60 Van Sangues naar Saint-Alban-sur-Limagnole (32 km)

Ze zet het stempel met aandacht. De oudere mevrouw in de prachtige Romaanse Kerk van Sangues. Enthousiast en liefdevol vertelt ze over de bijzonderheden van haar Kerk. Zo vertellen vele Kerken hun verhaal. Natuurlijk door hun schitterende en bontgekleurde glas in lood ramen. En door hun vele beelden. Maar ook door hun uitgesleten trappen. Hun banken. Vaak getekend door het leven. En door alle mensen die het lot van de Kerken ter harte gaan en zich als vrijwilliger inzetten. En de muren? Die zwijgen. Soms kun je uit hun getekendheid iets afleiden. Meestal zijn ze keurig netjes. En zwijgen. Een goed teken. Een teken van vrede.
Vele kerken passeren we. Sommige bezoeken we. Korter of langer. Vaak wordt je getroffen door de mystieke sfeer. Alle kerken zijn bakens op onze weg. Bij velen hebben we even gepauzeerd en uitgerust. Zijn we even op adem gekomen.En allemaal worden ze liefdevol onderhouden.
Wij treffen vaak oudere dames. In Chalon-en-Champagne, Paray en nu ook weer in Sangues. Helden zijn het in hun liefde en aandacht. Met al die verhalen vormen de kerken een verbinding in de tijd. En op onze weg naar Santiago. We zullen er nog veel op ons pad tegenkomen. En bezoeken.
De etappe is lang. Het weer is ons goed gezind. Een heel prettige temperatuur. We trekken uit het departement Haute-Loire en komen in de Loziere. Het gaat vlot en voelt goed. Misschien ook wel door het prettige vooruitzicht dat morgen Diny en Marja arriveren. Nog redelijk fris komen we op de camping. Morgen is het (toevallig) een hele korte etappe. Dat wordt uitslapen tot zeven uur!
Totaal na 54 etappes: 1.335 km

Geen opmerkingen: