maandag 3 augustus 2009

Dag 64 Van Saint-Chely-d'Aubrac naar Espalion (22 km)

Ze is mooi. Donkerblond. Tenger. Paardenstaart. Ze heet Margot. We zien haar elke dag. Sinds Le Puy. Ze gaat tot Figeac. Ze spreekt zelfs een paar woorden Engels. Elke keer als we elkaar zien zeg ik iets in het Engels tegen haar. Ze lacht en zegt wat terug. Ze is negen jaar. En samen met haar sympathieke ouders op pad.
We verlaten het bergland van de Aubrac en komen in het dal van de Lot. Een van de grootste rivieren van het Centraal Massief. Eigenlijk is het vandaag een lange afdaling. Over goed begaanbare paden. Van ruim 800 meter naar 342 meter!
Er zijn weinig voorzieningen onderweg. Maar als we bij een boerderij de hoek omgaan staan we plotseling in een schuurtje. Aan de zijkant banken. In het midden een massieve ronde houten tafel. Daarop staan drie grote thermoskannen. Met koffie en heet water en bekertjes. Een self- service koffiehoek dus. Met heerlijke koffie. Ondertussen worden de koeien vanuit de stal langs de koffiehoek naar de weide gedreven. Dus voor wie dat wil verse bruine vlaai erbij.
Diny en Marja hebben intussen weer een mooi plekje op de goed bezette camping in Espalion. Gisteren en vanmorgen was het koud. En nat. Inmiddels schijnt de zon weer. De komende dagen wordt het ruim 30 graden. Leuk voor de meisjes. Lastiger voor de pelgrims. We slaan ons er moedig doorheen.
Totaal na 58 etappes: 1.420 km

Geen opmerkingen: