woensdag 5 augustus 2009

Dag 66 Van Golinhac naar Conques (21 km)

De haan kraait. Boven de bergen gloort het ochtendrood. Langzaam ontwaakt de camping. De zon komt stralend op. We zijn al even op weg. De kerkklokken van Golinhac dragen ons hun geluid na. Ze slaan zeven uur. Zodra we even buiten Golinhac zijn zien we een richtingaanwijzer: Conques 24 kilometer. Onze route is 21 kilometer. Het is voor het eerst dat onze route korter is dan de autoweg!
We passeren de prachtige plaatsjes Espeyrac en Senergues. Om te eindigen in het nog mooiere Conques. Onderweg ook weer heel veel pelgrims op de route. Conques is tegen de steile berghelling gebouwd. Een (1) van de hoogtepunten van onze reis. Het middelpunt wordt gevormd door de kolossale Romaanse kerk. Het is een echte pelgrimsbasiliek. Net als de Saint-Semin in Toulouse en de kathedraal van Santiago de Compostela. Galerijen in het schip en de dwarsschepen bieden voldoende ruimte voor alle pelgrims. De zijbeuken zijn om het koor door getrokken. Daardoor kan de pelgrim de kerk aan de ene kant betreden, om het koor heenlopen en vervolgens aan de andere kant verlaten. In de middag vermaken we ons op de camping. Tegen de avond slenteren we met z'n vieren door Conques. En genieten van Conques en een terrasje. Terug op de camping bereiden Marja en Diny een heerlijke maaltijd. Spaghetti met een heerlijke saus.
Totaal na 60 etappes: 1.469 km

2 opmerkingen:

Gerdine zei

vanavond sms van Marja heel leuk zat me net te vervelen film van Mark voor de 3e keer gecreshde stomme Pinnacle.
Lees jullie stukjes met plezier wandel in gedachten mee met jullie.
Doe de dames de groeten.

Karlien zei

Hoi Ad en Han,
mooi te lezen hoe jullie vorderen, aangenaam verwend worden en leuke ontmoetingen blijven hebben.
Vandaag fietste ik door Zeeland met de terugweg langs de Westerschelde tot aan Cadzand (Panoramaweg). Er lagen een tiental zeerobben te zonnen op een zandplaat... en Han ik heb de vaargeul maar jouw groeten gedaan!
't Beste allebei en jullie dames. Ik vertrek naar Polen om een quest te begeleiden. Ik volg jullie eind augustus weer terug...
Zegen op jullie pad!