woensdag 19 augustus 2009

Dag 74 Van Condom naar Lamothe (27 km)

Het is nog donker. Kwart over zes. En mijn voeten zijn weer in beweging. Volgens het bord in de Kathedraal van Condom, is het nog 1.006 km. Dan zijn we in Santiago de Compostelle.
Het wordt heet vandaag, 37 graden. We hebben geluk. Als het licht wordt is het mistig. Volgens de routebeschrijving gaan we 'door een open landschap met weidse uitzichten.' We zien er weinig van door de mist. Voor Han is dit veruit de minst warme etappe sinds hij alleen verder ging. Tegen de middag pas trekt de mist weg en warmt het snel op. Het is nu dan ook zeker de beloofde 37 graden.
Gisteren in Condom wat kapotte spullen vervangen. En ducktape gekocht om mijn toptas te repareren. Helaas hecht het onvoldoende. Dan maar de tape met spelden vastgezet. Nu bivakkeren we in een gîte. In de 'middle of nowhere'. Wel met een schitterend uitzicht over de omgeving. Eigendom van Fritz. Een Duitse vijftiger. Hij is deze gîte 2,5 jaar geleden gestart. Staat nog niet in de boekjes. Mede daarom is het rustig. Een Frans gezelschap van vijf personen heeft net afgebeld. Fritz moppert terecht: die Fransen doen veel 'spookboekingen'. Per dag reserveren ze soms wel op vijf plaatsen en blijven uiteindelijk daar waar ze het dichtstbij zijn. Wij zijn nu de enige gasten.
De komende weken zijn de etappes behoorlijk lang. Altijd boven de 25 km. Vaak rond de 30! En het blijft nog even warm. We stellen ons erop in door zo vroeg mogelijk te vertrekken. Bij of voor het eerste daglicht.
Vandaag zijn we dus ook de magische grens van 1.000 km gepasseerd. Het is nu nog maar 979 km! Als de telling klopt. We zullen zien. Het ging in ieder geval vlot en soepel na de gedwongen onderbreking. Ook bij Han. Volgende week vrijdag zijn we in St-Jean-Pied-de-Port. Santiago komt in zicht.
Totaal na 66 etappes: 1.630 km

1 opmerking:

Ben zei

Adriaan, Even een tip voor de rugzak.
Probeer in een wat grotere plaats Gaffer tape te krijgen. Die is zwart en heeft een textielachtige buitenkant. Die zal waarschijnlijk wel plakken. Daarna zou je kunnen proberen bij een schoenmakertje de tape vast te stikken. Zo hebben we het een keer in India gefixed.
Goeie reis en groeten aan Han, Ben