maandag 31 augustus 2009

Dag 86 Van Larrasoaina naar Pamplona (17 km)


De route is weer prachtig. En de ontvangst in Pamplona zeer gastvrij. Via de middeleeuwse Magdalena-brug betreden we de oude stad. Spontaan biedt een passerende vrouw aan ons samen op de brug op de foto te zetten.
Pamplona is kleurrijk en levendig. Natuurlijk bekend van de stierenloop. En van de stierengevechten. Wereldberoemd door 'Fiesta' het boek van Hemingway. Over de Sanfermines waar de stierenloop deel van uitmaakt.
De kathedraal is schitterend. Alleen te bereiken via het museum. Pelgrims krijgen korting. De kaarsen in de kathedraal zijn nep. Euro ingooien. Dan gaat er een lampje branden. Dus niet.
We logeren in 'Casa Paderborn'. Inderdaad, een Duitse refuges. De verademing is de kleinschaligheid, 30 plaatsen, verdeeld over zes kamers. Ze wordt beheerd door vrijwilligers. Nu een ouder Duits echtpaar. De lijst met instructies is haast langer dan we kunnen bevatten.
Han is druk met het regelen van een overnachting voor morgen. Hij blijft in Pamplona en vliegt woensdag terug. Voor een hele feestelijke gebeurtenis: Jolanda, zijn schoondochter, promoveert donderdag aan de Erasmus Universiteit. Ze wordt doctor in de orthopedagogiek (Proefschrift: 'Langdurig klinisch behandeld in de kinder- en jeugdpsychiatrie; een follow-up onderzoek na 5 tot 25 jaar'). Zondag vliegt Han weer terug naar Pamplona. Vandaar met bus of trein naar waar ik ben. En dinsdag weer op pad.
Ik ga morgen dus gewoon door. Iemand moet tenslotte het werk opknappen. De bestemming is Puenta la Reina....
Totaal na 77 etappes: 2.001 km

Geen opmerkingen: