zaterdag 22 augustus 2009

Dag 77 Van Aire-sur-l'Adour naar Arzacq-Arraziguet (33 km)

Adour ontwaakt vroeg. Ook op zaterdag. De bakker is al om 5.30 uur open. Wij staan dan net op. Het terras is al om 7 uur open. Bij vertrek dus ook al koffie! En het is al wat bedrijvig op straat.
Waarschijnlijk komt dat allemaal door de brug. Een belangrijke verbinding over de Adour.
Bij het verlaten van Adour, wordt het in een prachtig strijklicht gezet door de opkomende zon. Om kwart voor negen zien we voor het eerst de toppen van de Pyreneeen! Heel in de verte. Met laaghangende bewolking ervoor.
Vrijdag zijn we pas aan de voet ervan. Onze tocht voert vooral door onafzienbare maïsvlakten. De laatste tien km gaat het ook weer heuvelen.
Vlak bij Arzacq komen we in het departement Pyrenees-Atlantique. Het laatste departement waar de Jakobspelgrims in Frankrijk doorheen trekken.
De tocht vandaag is lang en zwaar. We zijn pas om half vier in Arzacq. Na de middag is het zeker 30 gr. We zweten peentjes. En de laatste kilometers voel je je hele lijf. Een heerlijke douche en frisse voetbalsem doen wonderen. En natuurlijk even een dutje. Dan voel je werkelijk je hele lijf. Maar ook de vermoeidheid van je afglijden.
Heerlijk. En natuurlijk is een ijskoud pilsje op het terras een passend medicijn.
Totaal na 69 etappes:1.717 km

Geen opmerkingen: