donderdag 20 augustus 2009

Dag 75 Van Lamothe naar Nogaro (27 km)

Vannacht was het oorverdovend stil. Geen enkel achtergrondgeluid. Zelfs geen wind. Zo maken we het zelden mee. Maar de weg roept ons. We trekken verder. Eerst over een oud trein tracé. Een mooi vlak pad, 7 km. Het brengt ons vlot en gemakkelijk in Éauze. Vandaar door wijngaarden, maisvelden en kleine bospercelen. In het heuvelachtige landschap van de Armagnac. Een mooie route.
Tot de middag is het bewolkt. Zelfs met een klein beetje heerlijk verfrissende motregen. Tegen de middag breekt de zon door. Daar hebben we weinig last van. Want al om twee uur komen we in Nogaro aan. We slapen weer in een gîte. Een grotere, met wel 40 plaatsen. Eten moeten we in Nogaro. Als het lukt wordt het iets met pasta's. Voor de nodige energie. Vanavond wel een extra biertje; onze oudste zus is jarig. Vanaf nu trekt ze van Drees!
In de romaanse basiliek 'Saint-Nicolas' van Nogaro zijn fresco's ontdekt. Uit de 3e eeuw. Onder andere van de Heilige Laurentius. Daarin afgebeeld een verhaal uit 258. Laurentius moet aan Keizer Decius 'kerkschatten' overhandigen. Vervolgens leidt Laurentius alle zieken, armen en kreupelen voor de keizer. Wat een mooi verhaal.
In de gîte ontmoeten we een Franse mevrouw. We kwamen haar eerder tegen op de pas van Aubrac. Dat is ruim twee weken geleden. Zo zie je maar; op de camino kom je iedereen steeds weer tegen.
Totaal na 67 etappes: 1.657 km

Geen opmerkingen: