vrijdag 21 augustus 2009

Dag 76 Van Nogaro naar Aire-sur-l'Adour ( 27 km)

Ik heb een nieuwe Jacobsschelp! Hoe blij kan een pelgrim zijn! Daarover straks meer.
De camping ligt midden in de stad. Het is een groot open veld met hier en daar een boom. Direct aan de rivier l'Adour. Vlak bij de belangrijke brug over deze rivier (150 m). Naast een kleine stierenvechters arena. Vanaf onze plek kijken we ook tegen de brug aan. Maar zo'n 30 plekken zijn bezet.
Bij het opzetten van de tent ontdek ik nog een vluchtschade. Van de flexibele stang zijn het elastiek en de hoes kapot geschuurd en de buis is wat beschadigd. Kan gelukkig nog wel gebruikt worden. Vermoedelijk stuur ik de hele handel terug vanuit St. Jean.
Bij aankomst op de camping en na opzetten tent, scheurt Han gelijk weg. Om een schoenmaker te zoeken. Zijn hakken zijn alweer helemaal afgesleten. Hij loopt ook het vuur uit zijn sloffen! Bovendien heeft hij een kleine week dubbele arbeid verricht. Pas twee weken geleden zijn de hakken vervangen in Condom. Helaas is de enige schoenmaker ermee gestopt. Dus moeten we het ergens anders op de route proberen.
In de kathedraal worden we hartelijk ontvangen. Men heeft voor pelgrims een groot pelgrimskantoor ingericht. De diensdoende gastheer en -vrouw zijn duidelijk blij met onze komst. Direkt een bekertje koud water. Met citroensmaak. Heerlijk. Koekjes. En enthousiast gepraat. Bovendien kan ik er een nieuwe schelp uitzoeken. Een heel bijzondere. Met een beschilderde binnenkant. Waar je een pelgrim al blij mee kunt maken! Uiteraard direkt op mijn tas vastgemaakt. Hopelijk houdt deze totdat we weer thuis zijn.
Inmiddels zijn we in bet Departement Des Landes aangekomen. Morgen verder.
Totaal na 68 etappes: 1.684 km

1 opmerking:

Joke zei

Ha Ad, wat een prachtig stukje heb je geschreven op dag 73 over Charlotte. Wat heb je dat mooi verwoord zeg!
Fijn dat jij weer "en route" bent samen met jouw broer en dat de benen het goed doen. Minder dan 1000 km nog maar! Het zal wel warm zijn zo nu en dan.... en nu weer met de zware rugzakken.
Heel veel succes en plezier met het leven vieren toegewenst door Henk en Joke.