zondag 23 augustus 2009

Dag 78 Van Arzacq-Araziguet naar Arthez-de-Béarn (30 km)

Hij is een mooie man. 40 jaar. Ziet er zeer goed uit. Weet hoe hij zich moet verzorgen. Hij heet Carlo. Spreekt drie talen vloeiend. Is charmant en onderhoudend. Naar iedereen die hij ontmoet. Italiaanse vader, Spaanse moeder. Geboren en getogen in Zwitserland. Zijn ouders
werkten daar in een textielfabriek. Wonen inmiddels in Italië. Rimini.
We ontmoeten hem op het terras waar we gisteren een biertje namen. En het pelgrimsmenu verorberden. Hadden hem daarvoor ook al wel gezien. Sinds enkele dagen trekt hij over dezelfde route. Hij gaat ook door naar Santiago. Alleen via een andere route. Hij neemt de Camino du Nord. Wij de Camino Frances. Hij is ongebonden. En zegt kapper te zijn. Dat kan waar zijn maar ik heb mijn twijfels. Hij doet de camino omdat hij zich afvraagt wat hij wil met de rest van zijn leven. Hij heeft het gevoel dat hij nu nog iets te kiezen heeft. In Zwitserland leef je om te werken. In Italië werk je om te leven. Zoals zijn in Italië wonende zus hem zei. Ben benieuwd hoe het verder gaat. Als we hem toch over enkele weken weer treffen zal ik eens informeren.
Het terras waar we zitten ligt op een enorm groot plein. Daar komen alle doorgaande wegen op uit. Arzacq is eigenlijk alleen maar een groot kruispunt van wegen. De route vandaag is weer lang. En heet, 40 gr. In de zon uiteraard, maar daar lopen we ook in. Heuvels met weiden. Maar ook weer maïsvelden in de dalen. De route loopt naar het zuid-oosten. Dus schuin naar de Pyreneeën. Morgen de voorlopig laatste lange etappe. 31 km naar Navarrenx. Daarna worden de etappes wat korter. We schieten in ieder geval wel goed op!
In Arthez is het feest. Al twee dagen. We eten het pelgrimsmenu in de plaatselijke herberg. Samen met een Duits en een Zwitsers stel. Ulli & Mathias en Barbera & Stefan. De kok, die ook de bediening voor zijn rekening neemt, is duidelijk dronken. Dat bevestigt hij door 4 verkeerde voorgerechten te serveren. Ook de eigenaar, die wat later aankomt heeft duidelijk in de feestvreugde gedeeld. Uiteindelijk komt het nog redelijk goed.
Vannacht slapen we in een gîte van de gemeente: Gîte La Maison de Pélerins. We hebben er zelfs een tweepersoonskamer! Morgenvroeg is alles hier gesloten. Dus we gaan weer vroeg op pad.
Totaal na 70 etappes:1.747 km

Geen opmerkingen: