maandag 14 september 2009

Dag 100 Van Carrion de los Condes naar Ledigos (24 km)

Al kort na de 'Wende' verhuizen ze naar Oost-Duitsland. Naar Saksen, in de buurt van Dresden. Vanuit het comfortabele Stuttgart. Met vijf opgroeiende kinderen. Ze laten alles achter. Hun goede baan. Hun sociale omgeving. Verkopen hun pas gebouwde huis. En ze zijn nu gelukkig. Hans Joachim von Zahn en zijn vrouw Christine (beiden begin 50). Hun families komen oorspronkelijk uit Saksen resp. Pommeren (nu Polen). Ze wilden altijd al terug als de kans zich voor zou doen. Toch kwam die nog onverwacht en snel. Inmiddels heeft hij een goede praktijk als belastingadviseur. Daarvoor werkte hij bij de overheid als belastinginspecteur. Ik vind het een moedige beslissing. De kinderen zijn inmiddels het huis uit. Nu doen ze samen het Spaanse deel van de Camino.
Vandaag trekken we vooral over een eindeloze vlakte met dorre velden. De 'Paramo'. Dat betekent: koud, leeg gebied. Daar heb je in juni tot en met september geen last van. De zon schijnt en het is aangenaam. Het is er wel eenzaam. En saai.
We arriveren uiteindelijk in Ledigos. Een kleinere Albergue. Met wel hele vriendelijke mensen. We hebben zelfs een tweepersoons kamer. Dus luxe. Morgen een uurtje langer slapen!
Totaal na 90 etappes: 2.327 km

Geen opmerkingen: