donderdag 17 september 2009

Dag 103 Van El Burgo Ranero naar León (38 km)

We zijn al in León. De allerlaatste grote etappeplaats voor Santiago de Compostela. We gaan nu sneller dan gedacht. Vanmorgen is ons eerste doel Mansilla de las Mulas. Op 19 km. Daar komen we al om half twaalf aan. Het gaat goed. Het weer is prettig met 17 gr. en een zonnetje. En we hebben nu eens geen zin een lange middag rond te hangen in een dorpje. Dus we besluiten door te gaan. En dat besluiten we nog een keer. En zo belanden we in León.
De laatste 15 km naar León zijn behoorlijk saai. Dus veel pelgrims nemen de bus. Wij weerstaan de verleiding en gaan het hele stuk te voet. We verblijven hier in een hostel. Dat betekent een tweepersoonskamer met douche en toilet. We drinken een biertje in een café in een drukke straat. Binnen, want het is de hele dag al fris (vanmorgen trui en jas aan) en we zien veel pelgrims passeren die nu ook in León zijn.
Een aantal kennen we. Velen alleen van gezicht. Dan komt Daniela voorbij. Ze moest gisteren met de trein naar León. Vanwege knieproblemen. Ze schuift bij ons aan en verzucht dat ze vanavond graag een pizza wil eten. Dat is precies wat wij ook gaan doen. Dus vanavond hebben we prettig gezelschap. Leuk.
Totaal na 93 etappes: 2.401 km

Geen opmerkingen: