maandag 21 september 2009

Dag 107 Van Hospital de Órbigo naar Astorga (18 km)

Pieter! Han springt enthousiast op van zijn stoel. We zitten op het terras. We zijn inmiddels in Astorga. Ik denk: welke vreemde vogel hebben we nu aan onze fiets hangen? Maar dat valt reuze mee. Pieter (49) is een glas in lood kunstenaar. Op de Camino gestart in Genève.
Han heeft hem ontmoet toen ik een paar dagen in Nederland was. Pieter is inmiddels 100 km op ons voor. Vandaag met de bus teruggekomen naar Astorga. Inderdaad: voor een dame (Duits).
Pieter gaat de Camino omdat hij in het normale leven heel erg op zichzelf is. Maar dat ook wel wil veranderen. Wil ook weer meer de essentie van zijn eigen leven ontdekken. 'In het normale leven ben je vaak gedwongen tot gedrag dat niet het jouwe is'. Vandaag ontmoet hij dus weer de vrouw die hij eerder op de Camino ontmoet heeft.
Onderweg via e-mail contact onderhouden (hij bezit geen mobiele telefoon). We drinken en eten wat samen. En zijn benieuwd naar zijn vriendin.
Prachtige vergezichten. Een golvend pad. We laten de vlaktes achter ons. Het is weer een korte etappe. Dat biedt ons ruim de mogelijkheid het zonovergoten Astorga te verkennen. Een stad met veel herinneringen aan de Romeinse tijd; stadsmuren, een poort, Romeinse huizen, tempels, thermen en een stelsel van kanalen. Een grote kathedraal. En een bisschoppelijk paleis ontworpen door Antonio Gaudí. En dat alles dus onder een wolkeloze hemel.
Vannacht slapen we in de Albergue 'Siervas Maria'. In een vierpersoonskamer. Dus redelijk rustig. En dat is heel prettig. Vanmorgen waren er al weer een aantal die het nodig vonden om al om half zes op te staan!
Hoe verzin je het.
Totaal na 96 etappes: 2.457 km

1 opmerking:

Henk Nijkamp zei

Ad en Han

We genieten van de verhalen en de foto's.
Verder veel succes en tot ziens in Huissen.

Gerda en Henk Nijkamp