donderdag 24 september 2009

Dag 110 Van Molinaseca naar Villafranca del Bierzo (33 km)

'Als Gods woord in een ouderling'. We hebben het dan ook wel verdiend. Een lange etappe. Op zich redelijk eenvoudig. Alleen in Ponteferrada gaf het boek andere informatie dan de wegwijzers. Uiteindelijk de wegwijzers gevolgd. En dat ging natuurlijk prima. Het is ook weer een warme dag. Bijna heet met 30+ graden. Het bier na afloop smaakt dus weer best. Villafranca del Bierzo wordt ook wel 'Klein Santiago' genoemd. Vanwege het grote aantal kerken en pelgrimsherbergen.
In de Albergue en later op het terras ontmoeten we Julia (22?) en Rosa een Spaanse reisgenote. Julia is Braziliaanse. Ze woont in Sao Paolo. Ze doet haar master in Hamburg (koud). Julia doet de Camino omdat haar oudere broer het een aantal jaren geleden gedaan heeft. Hij is daar zeer enthousiast over en noemt het 'de beste ervaring in zijn leven tot nu toe'. Bovendien vind ze Hamburg minder leuk.
Rosa heeft ze ontmoet op de Camino. Geboren en opgegroeid in Sevilla. Afgestudeerd psychologe. Daarna zeven jaar in Barcelona gewoond en gewerkt. Ze had daar een winkel en een relatie. Beiden heeft ze opgeruimd. Nu doet ze dus de Camino. Om daarna te gaan promoveren in haar oorspronkelijke beroep: psychologie.
Iedere dag ontmoet je weer andere mensen. Iedere dag hoor je weer andere verhalen. Het zijn er te veel om allemaal te vermelden. Heel veel mensen zijn heel open naar elkaar. Dat maakt de Camino zo bijzonder. En leuk.
Totaal na 99 etappes: 2.537 km

Geen opmerkingen: