woensdag 16 september 2009

Dag 102 Van Sahagún naar El Burgo Ranero (18 km)

We trekken vanmorgen over de 'Real Camino'. De Koninklijke weg. Deze loopt van Sahagún naar El Burgo Ranero. Een origineel deel van de St. Jacobsroute. Door zacht glooiend land. Uitgestrekt. Haast eindeloos. Het is fris. En het regent een uurtje zacht.
El Burgo Ranero is een typisch Castiliaans dorp. Met 'Adobe' huizen. Dat wil zeggen: opgetrokken van aan de lucht gedroogd leem. Onze (gemeentelijke) Albergue is ook helemaal van leem opgetrokken. Ze wordt beheerd door twee Amerikaanse Hospitaleros (vrijwilligers). Streng en precies. De Albergue is (met 28 plaatsen) klein.
In het restaurant er tegenover ontmoeten we Daniela. 28, Zwitsers. Heeft haar baan als assistent-accountant opgezegd. Na zes jaar. Teveel stress. Nu beraadt ze zich over haar toekomst. Ze is gestart in Burgos. Maar ze heeft, zoals velen, nu een serieuze knieblessure. Daarom moest ze vandaag een taxi nemen. En reist ze vanmiddag met de trein naar Leon.
Ze hoopt dat ze na een paar dagen rust weer door kan.
In Spanje wordt nog volop gerookt in de restaurants en café's. En wie aan de bar staat gooit de as, peuken en servetten gewoon op de grond. Voor ons een merkwaardige gewoonte.
Vandaag Fleur ook nog even aan de lijn gehad. Dus mijn dag is weer goed! Zeker nu ik nog even van de zon geniet. De donkere wolken hebben plaats gemaakt voor witte. Uit de wind in de zon is het heel aangenaam toeven. Deze pelgrim geniet nog steeds van een goed leven.....
Totaal na 92 etappes: 2.363 km

Geen opmerkingen: