woensdag 30 september 2009

Dag 116 Van Palas de Rei naar Arzúa (29 km)

Soms heb je als pelgrim weinig keus. Gistermiddag mijn wasje wat laat gedaan. De droogplaats werkte slecht. Dus onderbroek en hemd vochtig meegenomen. Vanmiddag dus de keus tussen een 'schone' vochtige onderbroek of een bezwete. Toch maar voor de 'schone' gekozen. De gebruikte hangen nu trots buiten aan de lijn. Op een uitstekende plaats.
Buenos dias. Ola. Buen camino. Het blijft maar doorgaan. De hele dag. Pelgrims groeten elkaar. Hebben een band. Horen tot een andere kaste. En het is leuk. Zeker als je erbij hoort.
Gisteravond naar de mis geweest. Met Julia. Ze was een beetje boos en teleurgesteld na afloop. Het was en 'ouderwetse' mis. Wat een verschil met de inspiratie van een paar dagen geleden in Triacastella. Vandaag sprak ik er met haar over. Daarbij zei ze dat ze eigenlijk meer religiositeit verwacht had op de Camino. Eigenlijk begrijp ik dat wel. Er zijn wel plaatsen waar je dat in kerken of albergues vind, maar die moet je weten. Voorzover ik weet is er geen bron waar je die informatie kunt halen. Daar moeten we toch wat aan doen.
De route vandaag is lang en mooi. We passeren Melide . Wereldberoemd om de octopus die je er kunt eten. Dat wil Julia ook wel. In het beroemdste restaurant: 'Pulperia A Garnacha'. Ik mee. Laat ik het erop houden dat ik geproefd heb. De Spanjaarden zaten te smullen. Ieder zijn lekkernij.
Han is ook weer op de camino. Gestart in Melide. Halverwege de etappe van vandaag. En het gaat goed. Morgen weer een hele etappe. Voor Julia is de etappe te lang. Teveel last van haar voetwonden. Een paar km voor Arzua blijft ze in een Albergue. Geen probleem. Ook dochters moet je loslaten. Morgen of vrijdag komen we haar wel weer tegen.
Vanavond bieren we met Bert en Hans. Zij hebben ook de hele tocht gedaan vanuit Nederland.
Santiago komt steeds dichterbij. Nog maar twee dagen. 38 km. Santiago here we come.....
Totaalna 105 etappes: 2.683 km

1 opmerking:

romy zei

Wij willen jullie alvast geluk wensen met het bereiken van Santiago,hebben vaak gedacht hoe zou het met ze zijn maar nooit de moeite genomen om de verhalen te lezen. Nu zitten wij al 2 dagen gefassineerd jullie hele dagboek op te zuigen met een vreemd gevoel van jaloezie( Peter) en bewondering. Jullie hebben zeker gevonden wat je zocht, sterkte met het afkicken straks. gr Peter en Romy