dinsdag 22 september 2009

Dag 108 Van Astorga naar Rabanal del Camino (20km)

'Only the love gives meaning to live'. Met deze boodschap kunnen we het weer doen. Ze staat bij een kapel. Net buiten Astorga. Drukbezocht door pelgrims. Hebben ook een prachtig stempel.
De hemel is strak blauw. De zon komt op. Ons pad is prachtig. Met steeds opnieuw de mooiste vergezichten. Het belooft een schitterende dag te worden. En dat wordt het! Al snel passeren we Murias de Rechivaldo. Een juweel van een dorpje. En het voelt er ook direct goed.
Gisteravond getuige geweest van echte liefde op de Camino. Waltrud (55, Oostenrijkse) en Rene (55, Zwitser) hebben elkaar op de Camino gevonden. Beiden zijn in het echte leven ongebonden. Bijzonder is dat Rene doodziek is. Iets ingewikkelds met maag/darmen. Hij leeft al een half jaar langer dan verwacht. Misschien dat de 'liefdesdrug' wonderen doet.
Rabanal bestaat vooral van de pelgrims. Zonder deze heeft het geen bestaansrecht. Het is een vriendelijk plaatsje. Veel huizen zijn er mooi gerenoveerd.
Ik kom aan de praat met Elisabetta (32, Italiaanse). Mooi, lief gezicht. Vooral als ze lacht. Ze is psychiater. Spreekt maar een paar woorden Engels. Ze heeft het voortdurend koud. Is veel hogere temperaturen gewend in Sardinië. Daar woont en werkt ze. Vanmorgen ging ze dik ingepakt op stap. Ook zij is zoekend naar de weg die ze gaan zal. Zoekend naar wat haar toekomst zal zijn. Ze ervaart dat er op de Camino veel van haar afvalt. Dat schept ruimte voor nieuwe gedachten en nieuwe wegen.
De tocht blijft indrukwekkend mooi. In alle opzichten. Morgen een 'beladen' moment. Het Cruz de Ferro. Daar sta ik stil; om verder te kunnen gaan...
Totaal na 97 etappes: 2.477 km

1 opmerking:

Karlien zei

Han en Ad,
ik geniet,geniet van je verhalen over de mensen onderweg en de vele indrukken... dankjewel
zegen op jullie pad
Karlien