dinsdag 29 september 2009

Dag 115 Van Portomarín naar Palas de Rei (24 km)

De stroom pelgrims lijkt oneindig. Met Julia (onze caminodochter) neem ik even een pauze. En vanaf waar we zitten, zien we vele pelgrims passeren. Velen kennen we. Van gezicht of omdat we ze gesproken hebben. Velen zijn nieuw voor ons. Han neemt nog een dag rust. Morgen gaat hij weer mee. Vermoedelijk voor een deel, want de etappe is nogal lang.
Voor onze pauze passeren we Sylvia (38). Woont en werkt in Barcelona. Als medisch secretaresse op de eerste hulp. Een week geleden trof ik haar voor het eerst. Ze is een heel sociale, heel kwetsbare vrouw. Ze is beweeglijk en actief. Probeert het iedereen naar de zin te maken. Maar twijfelt voortdurend aan zichzelf. Volstrekt overbodig. Ze straalt zoveel positiefs uit. Gisteravond schoof ze aan bij oms eten. Gezellig. En natuurlijk kom je in gesprek. Maar hoe maak je iemand die zo aan zichzelf twijfelt duidelijk hoe waardevol ze is? Ze vond het in ieder geval fijn. Misschien heeft ze er wat aan.
Vanmorgen ging ze maar kort mee. Vanmiddag troffen we haar weer voor de Albergue Municipal (€ 3,-- per nacht). Die was toen vol. Heb nog aangeboden dat ze voor € 1,50 bij mij in bed mocht slapen. Dat wilde ze niet. Snap je dat nou?
Santiago komt in zicht. Nog maar 65 km! En morgen 25 tot 30 km. Het gaat nu snel....
Totaal na 104 etappes: 2.654 km

Geen opmerkingen: