zaterdag 5 september 2009

Dag 91 Van Navarrete naar Nájera (17 km)

De eerste week in Spanje is omgevlogen. En de kilometers vliegen onder onze schoenen door. Spanje is heel leuk om door te trekken. Het landschap is heel open. De etappes aanzienlijk minder zwaar dan in Frankrijk. Maar vooral: de pelgrims zijn anders. Veel internationaler.
Werkelijk vanuit de hele wereld. Dat maakt de contacten leuker en makkelijker. In het Engels of het Duits. En bijna allemaal op weg naar Santiago. Dit of een ander jaar.
Vandaag een korte etappe. Eigenlijk een halve rustdag. Vanaf 12.00 uur kun je in de herberg. Dat betekent nog een uurtje wachten. Geen probleem. Moet nog wat opschrijven van wat vanmorgen mijn hoofd in zweefde.
Inmiddels is het middag. De herberg is klein met 10 plaatsen. In twee ruimtes. Alle zijn bezet. Vooral met Spaanse pelgrims. Daarnaast een Duitse (Ines) en ik. We slenteren wat door Nájera. Bezoeken het klooster. Met een kolossaal altaar. En achter de kerk de grot van de valk en de patrijs. Omdat die in de grot, volgens het wonder van de legende, vreedzaam samen zaten, is het klooster gesticht.
Morgen weer een interessante etappeplaats. Santo Domingo de la Calzada. Daar bevindt zich (al eeuwen) een kippenhok (met een haan en een hen) in de kathedraal!
Totaal na 83 etappes: 2.122 km

Geen opmerkingen: