vrijdag 25 september 2009

Dag 111 Van Villafranca del Bierzo naar O Cebreiro (29 km)

Camino duro - de zware weg. Zo heet deze etappe. En het klopt. De weg is zwaar. Vooral de laatste tien kilometer. Vanaf daar stijgt de weg van 550 naar bijna 1.300 meter. Grotendeels over een tamelijk slecht pad. Het gaat ons goed af. Maar zwaar blijft het.
We zijn inmiddels in de provincie Gallicie aangekomen. De autonome provincie waarin ook Santiago ligt. Vanaf nu staat elke km op ons pad de afstand naar Santiago aangegeven. Nu nog 153 km. Als het klopt tenminste. De route wijzigt nogal eens. Santiago is in ieder geval tamelijk dichtbij. Op Marja's verjaardag bereiken we Santiago. Dat is volgende week vrijdag 2 oktober.
In O Cebreiro aangekomen melden we ons in de Albergue Municipal. Nieuw met prima voorzieningen. We slapen op een zaal met maar liefst 70 anderen. Beetje veel.
Het kerkje van O Cebreiro is prachtig door haar eenvoud. Ze hebben er wel drie stempels. Ik neem ze allemaal want ik heb inmiddels mijn derde pelgrimspas aangeschaft. Het plaatsje is ook wonderschoon. Klein, maar de moeite waard om even rond te kijken.
Morgen is de etappe korter en minder zwaar. Natuurlijk moet er geklommen worden. Je gaat nooit in een rechte lijn omlaag.
Totaal na 100 etappes: 2.566 km

Geen opmerkingen: