woensdag 9 september 2009

Dag 95 Van Agés naar Burgos (22 km)

Ze zit tegenover me. Gisteren tijdens het diner. Aan een lange tafel. Edith. Hongaars. 22 jaar. Afgestudeerd karthografe. Het pelgrimsmenu wordt geserveerd. We komen in gesprek. Ze is alleen op pad. Ik kom haar al wat langer steeds tegen. Ze houdt zich wat afzijdig van andere jonge pelgrims. Die zijn er genoeg. En ze spreekt uitstekend Engels.
Zoals velen vraagt ze zich af wat haar weg moet zijn. Ze zoekt. Ze bevraagt mij uitvoerig over mijn leven en motieven. Uiteindelijk komen we bij hoe je de bijbel kunt verstaan. Als bijna laatsten vertrekken we uit de eetzaal. Maar wat een diepgang. Wat een bewustzijn. Wat een interesse. Ze zal zeker vinden wat ze zoekt.
Vandaag is het ook feest. Han en Diny zijn 39 jaar getrouwd. We vieren het op terras. Samen met Cathleen en Cora. Twee heel aardige Ierse dames.
De tocht naar Burgos is de eerste drie uur interessant. Daarna heel saai. Door de buitenwijken van Burgos. Nu zitten we in een pension. Voor twee nachten. Morgen een rustdag. Dus uitslapen.
Vanmiddag al de kathedraal van Burgos bezocht. Heb al veel kathedralen gezien. Deze is wel heel bijzonder en prachtig.
Inmiddels zijn we al ruim 280 km gevorderd in Spanje. Nu nog 'maar' 500 km. Geen afstand om je nog echt druk om te maken. We hebben tenslotte al ruim 2.200 km onder de voeten. We schieten dus goed op.
Totaal na 86 etappes: 2.217 km

Geen opmerkingen: