dinsdag 8 september 2009

Dag 94 Van Belorado naar Agés (26 km)

Pelgrimeren is ontmoeten en weer loslaten. Van landschappen en plaatsen. Maar vooral van mensen. En als de weg het wil en als je hart het wil, zul je elkaar weer ontmoeten. Zo gaat dat op de camino.
En zo gaat dat in het echte leven. En vooral het loslaten van wie op je weg komt of je toevertrouwd zijn: partner, kinderen, vrienden, mede-pelgrims, vraagt oefening. Maar het loont. En het is nooit te laat om er mee te beginnen. Begin dus vandaag nog. Laat los. Ook al denk je dat het anders beter is. Laat los. En je zult ontdekken dat bet leven zelf zorgt voor een oplossing. En jouw geluk en dat van de ander zal groter zijn. Zo leert de camino.
Het is feest in Belorado. Het dorpsplein zit vol vrolijke mensen. Rondom wordt gebarbecued. En er wordt gelachen en gedronken. Om half elf passeert het enthousiast spelende dweilorkest en de druk kakelende bevolking langs het open raam van de Albergue. Nu zijn pelgrims om 10 uur binnen (verplicht) en in bed. Licht uit. Slapen. Dus hier was wel sprake van een beetje ' lijden'.
Het gaat weer vlot vandaag. Han loopt als een jonge god. Praat met vrouwen van ver weg (Australië). Ik beperk me tot Europa. Loop een tijdje op met een mooie vrouw (Stefanie) uit Oostenrijk. We gaan een uurtje samen op. Dan pauzeren wij. En is ze weer weg. Zo gaat dat op de camino. En het voelt goed.
Nu zitten we in Agés. Een piepklein plaatsje. In een mooie Albergue. Schoon, voldoende douches en wc's. Was in de wasmachine. De zon schijnt. Het gaat dus goed. Morgen Burgos.
Totaal na 85 etappes: 2.195 km

Geen opmerkingen: