zondag 13 september 2009

Dag 99 Van Boadilla del Camino naar Carrion de los Condes (26 km)

Hij is al drie jaar postbode. Weet alles. Jens (25, Duits). Hij is zo eigenwijs als het paard van Jezus. Volgens Han. En dat was een ezel. Hij zit naast hem tijdens het eten. Aan zijn andere zijde zit een popperig, hoogblond, Pools vrouwtje. Ze praat met een hoog piepstemmetje. Alle vooroordelen zijn waar. Alleen is ze wel slim.
Ondertussen vermaak ik me met Daniel (30, Duits). Woont en werkt in Engeland. Zijn ouders werken in de diplomatieke dienst. Heeft dus al in diverse landen gewoond. Verkoopt en bouwt treinen. Naast me zit Dorothee (65, Engels). Woont in Thailand. Heeft 20 jaar in Singapore voor een NGO gewerkt. Later schuift ook Ursula aan (32, Hongaars). Donker haar. Wat harde uitdrukking op haar mooie gezicht. Verder heeft de Schepper haar goed bedeeld. Mooi lijf. We hebben het over treinen. Ik leg haar uit dat dat een heel sexy onderwerp is. Het ijs is gebroken.
De dageraad onthult weer mooie vergezichten. Maar verder gaat de route door onafzienbare, gemaaide graanvelden en over golvende vlakten. Het pad loopt vele kilometers langs de rustige autoweg naar Carrion de los Condes. Redelijk saai dus. Het stuk tussen Burgos en Leon staat erom bekend dat het weinig opwindend is. We zullen het verder zien. Eind deze week zijn we in Leon.
Totaal na 89 etappes: 2.303 km

Geen opmerkingen: