zaterdag 12 september 2009

Dag 98 Van Hontanas naar Boadilla del Camino (30 km)

Als twee oude kippen genieten we van de avondzon. Het terras is nog wel druk bevolkt. Maar er waait een wind met een gure ondertoon. Hontanas leeft dankzij de onophoudelijke stroom pelgrims. Het bestaat uit drie straatjes. Een kerk. En drie pelgrimsherbergen. Lekker overzichtelijk.
Vroeg in de morgen. De maan schijnt. Het is nog donker. De witte paden tekenen scherp af tegen de donkere omgeving. De sterren twinkelen nog aan de hemel. Het is muisstil. We zijn weer op pad. En dan wordt het langzaam licht.
Inmiddels naderen we Castrojeriz al. Daarna wacht een echte klim, 200 m omhoog. Over een stuk van de mesetas. Dan 90 m dalen. En eerlijk, we vinden het heerlijk om weer eens serieus te klimmen en te dalen. En daarna weer kilometers mesetas. Minder van god verlaten dan gisteren.
Maar wel verlaten. Een hele aparte ervaring. Wel weer heel mooi.
In Boadilla verblijven we in een schitterende Albergue. Uiteraard wel op een slaapzaal met tig mensen. Maar met prettige tuin, terras en zwembad. De pelgrims genieten....
Totaal na 88 etappes: 2.277 km

1 opmerking:

Karlien zei

Helaba,
fijn om te lezen dat het jullie verder goed gaat en dat jullie goed gaan, de juiste richting uit en steeds dichter en dichter. Ook mooi om te lezen dat jullie genieten van de binnen-en de buitenkant van mensen :-)
Bedankt voor de mooie inzichten rond ontmoeten en loslaten, ik stuur een prachtige tekst daarover van Voltaire door.
Geniet en zegen op jullie pad,
Karlien